Workshops
In workshops bieden we verdieping en verbreding aan iedereen die verder wil gaan. Hou deze pagina en de nieuwspagina daarvoor in de gaten!
Workshop Yin & Meditatie 21 april
Op vrijdag 21 april geeft Lizelot de workshop Yin & Meditatie, samen met Elke Rouweler van Mediteren kun je leren. In deze twee uur durende sessie word je tijdens diverse yin yoga houdingen meegenomen langs de zeven chakra’s. Er is veel aandacht voor de fysieke en emotionele effecten van de houdingen en de kracht van energie. Als afsluiting van deze workshop geeft Elke je een mooie verdieping tijdens een lange meditatie. Zo kun je ervaren wat meditatie voor je kan betekenen in je dagelijkse leven.  
datum vrijdag 21 april 2023
tijdstip 19:30 tot 21:30 uur
kosten € 30 per persoon

Aanmelden uiterlijk 17 april 2023 via info@puurbewegen.nl
Minimaal 12 deelnemers.


Workshops iRest Yoga Nidra

Roekje introduceert Yoga Nidra volgens de iRest-methode. Yoga Nidra is een yogische meditatie die wordt gebruikt als voorbereiding op de persoonlijke zoektocht naar diepere niveaus van bewustzijn. Yoga Nidra kan zo intensief en transformerend zijn als je wilt toelaten, maar ook worden beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek.

Yoga Nidra betekent letterlijk 'slaap van de yogi's', maar volgens Roekje gaat het juist over wakker worden, een open houding naar jezelf aannemen, en alles wat naar boven komt en gezien wil worden, van harte welkom heten. In een cyclus van zes weken leer je de weg naar verdieping kennen.
Workshop Yin 3.3
Yin 3.3, dat is Yin yoga, maar dan anders. Het gaat veel verder dan het rekken van bindweefsel en is bedoeld voor mensen die al vertrouwd zijn met Yin yoga. Herhaling maakt herkenbaar waar je aan kunt werken. Deze workshop draait helemaal om de aanraking van jouw diepere emotionele, mentale en spirituele lagen. Als Yin yogi weet je al dat yoga fysieke én energetische effecten heeft. Bij Yin 3.3 gaan we voorbij lichaam en materie, voorbij denken en weten, op weg naar intens voelen en beleven.

Je zult contact maken met elke laag in jou, met alles wat daarin ligt opgeslagen, en ontdekken dat alles met alles is verbonden. Roekje neemt je daarbij aan de hand en zorgt op haar eigen unieke manier voor zachte dwang en begeleiding, zodat jij ook wanneer het even moeilijk wordt van Yin 3.3 een heel persoonlijke belevenis en bijzondere reis kunt maken. Durf je het aan? De sessie duurt twee uur en deelname kost 22,50 euro. Let op de homepage voor de volgende editie.
Workshop Pranic Healing
Isabel Sips heeft bij Puur Bewegen meerdere workshops Pranic Healing verzorgd. Isabel is een erkend Pranic Healing trainer en begeleidt workshops en meditaties in haar praktijk in Centrum de Aarde in Haarlem en elders in Nederland. Volgens Isabel zijn lichamelijke en geestelijke klachten het gevolg van energetische blokkades, veroorzaakt door onverwerkte emoties en ervaringen, je opvoeding, gedachten en overtuigingen. We dragen dat alles vaak al lange tijd met ons mee voordat een blokkade zich openbaart en ons duidelijk begint te belemmeren. Pranic Healing biedt je de handvatten om hiermee om te gaan, verlichting te brengen, en je levensenergie weer vrij te laten stromen.

Pranic Healing leert je hoe je levensenergie kunt inzetten voor je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Prana heeft invloed op onze emoties en gedachten, ons vermogen met stress om te gaan, ons manifesterend vermogen, onze relaties en zelfs onze financiën. Pranic Healing is een simpele en effectieve manier om zonder fysieke aanraking het energielichaam in balans te brengen en onze vitaliteit en veerkracht te verhogen. De methodiek is ontwikkeld op de Filipijnen en verfijnd tot een wereldwijde standaard.

Pranic Healing gaat over het bewust gebruiken van onze levensenergie om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het woord prana stamt uit het Sanskriet. Chinezen noemen het chi, Japanners ki: de levensenergie die iedereen kan leren verhogen en inzetten om fysieke en emotionele klachten te verhelpen. Dat is het uitgangspunt van de workshop, waarin de deelnemers volgens Isabel een opmerkelijke groei en bewustwording kunnen doormaken. “Een cadeau dat je iedereen toewenst.”

Na afloop ontvang je een officieel internationaal certificaat. In de workshop leer je hoe energie je leven en gezondheid beïnvloedt. Je krijgt concrete en praktische aanwijzingen om je energielichaam te leren verzorgen zoals je ooit je fysieke lichaam hebt leren verzorgen. Je leert hoe je jezelf en je naasten (bijvoorbeeld je kinderen) de energiebalans kunt laten bewaren en verbeteren.
Workshop Hatha Yoga
Lizelot verzorgt de workshops Hatha yoga. Hatha yoga is een klassieke, rustige vorm van yoga waarbij het gaat om evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Vloeiende bewegingen en statische houdingen worden afgewisseld met momenten van rust en ontspanning. De oefeningen maken je bewust van de spanning in je lijf. Door te ademen met aandacht kun je je spieren steeds beter ontspannen. 

Het beoefenen van Hatha yoga brengt je lichaam en geest samen. De fysieke inspanning helpt je om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het creëert rust in je hoofd, waarna het eenvoudiger wordt om volledig te ontspannen. Je vergroot je kracht, flexibiliteit en balans, op fysiek én mentaal vlak.
Ouder & Kind yoga​​​​​​
De Ouder & Kind yoga workshop wordt gegeven door Lizelot. Deze yogalessen voor ouders met hun kind(eren) zijn gericht op plezier in beweging. Als je samen beweegt komt het samen spelen vanzelf. Lizelot nodigt je uit om met je kind uitbundig én ontspannen te bewegen door samen een fantasie verhaal te beleven. Zo kom je tot een vrolijke en ongedwongen manier van spelen, met aandacht voor lichaamsbeweging, het effect van je beweging en je adem op hoe je je voelt. Tijdens een fijne eindontspanning ontstaat er een heerlijk moment om samen te genieten. Aan het einde van deze workshop is er, onder het genot van een lekker kopje thee, tijd om even na te kletsen voor de ouders. Voor de kinderen is er limonade, en er zijn kleurpotloden en stiften om nog even te tekenen of te kleuren. De kleurplaten zijn gemaakt door Lizelot, die kun je ook vinden op haar website van Lotje.
terug naar boven