Workshops
In workshops bieden we verdieping en verbreding aan iedereen die verder wil gaan. Hou deze pagina en de nieuwspagina daarvoor in de gaten!
Workshop Yin Yang Yoga 11 februari
Lizelot geeft op zaterdag 11 februari weer een workshop Yin Yang yoga, van 9:00 - 11:00 uur. Dit is een combinatie van een Vinyasa yoga flow en een Yin yoga sessie. De workshop start met een zachte opwarming, daarna komen we op stoom met een aantal zonnegroeten en een serie staande houdingen die elkaar afwisselen. Via wat zachtere oefeningen dichter bij de grond worden de oefeningen rustiger, waarna we overgaan in de verstilling tijdens een aantal yin houdingen. Met deze twee uur durende yoga flow komen alle spieren aan bod, en daarnaast krijgt ook het bindweefsel een fijne stimulans. Een heerlijke balans tussen inspanning en ontspanning.

Aanmelden uiterlijk 9 februari 2023 via info@puurbewegen.nl
Minimaal 10 deelnemers. 15 euro per persoon.
Workshop Yin & Harp 17 maart 2023
In de gezellige yogastudio van Puur Bewegen in Lochem neemt Lizelot Versteeg je mee in een zachte Yin yoga flow, met een diepe ontspannende werking voor je lijf en je hoofd. Tijdens deze avond creëert Daniëlle Uriël met harp en zang hemelse muziek om bij weg te dromen en bij jezelf aan te komen.
Aanmelden uiterlijk 14 maart 2023 via info@puurbewegen.nl
Maximaal 15 deelnemers. LET OP: al 8 plaatsen gereserveerd, dus wees er snel bij!
35 euro per persoon. Details over inhoud en betaling volgen via mail.


Workshops iRest Yoga Nidra

Roekje introduceert Yoga Nidra volgens de iRest-methode. Yoga Nidra is een yogische meditatie die wordt gebruikt als voorbereiding op de persoonlijke zoektocht naar diepere niveaus van bewustzijn. Yoga Nidra kan zo intensief en transformerend zijn als je wilt toelaten, maar ook worden beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek.

Yoga Nidra betekent letterlijk 'slaap van de yogi's', maar volgens Roekje gaat het juist over wakker worden, een open houding naar jezelf aannemen, en alles wat naar boven komt en gezien wil worden, van harte welkom heten. In een cyclus van zes weken leer je de weg naar verdieping kennen. 
Workshop Yin 3.3
Yin 3.3, dat is Yin yoga, maar dan anders. Het gaat veel verder dan het rekken van bindweefsel en is bedoeld voor mensen die al vertrouwd zijn met Yin yoga. Herhaling maakt herkenbaar waar je aan kunt werken. Deze workshop draait helemaal om de aanraking van jouw diepere emotionele, mentale en spirituele lagen. Als Yin yogi weet je al dat yoga fysieke én energetische effecten heeft. Bij Yin 3.3 gaan we voorbij lichaam en materie, voorbij denken en weten, op weg naar intens voelen en beleven.
Je zult contact maken met elke laag in jou, met alles wat daarin ligt opgeslagen, en ontdekken dat alles met alles is verbonden. Roekje neemt je daarbij aan de hand en zorgt op haar eigen unieke manier voor zachte dwang en begeleiding, zodat jij ook wanneer het even moeilijk wordt van Yin 3.3 een heel persoonlijke belevenis en bijzondere reis kunt maken. Durf je het aan? De sessie duurt twee uur en deelname kost 22,50 euro. Let op de homepage voor de volgende editie.
Workshop Pranic Healing
Isabel Sips heeft bij Puur Bewegen meerdere workshops Pranic Healing verzorgd. Isabel is een erkend Pranic Healing trainer en begeleidt workshops en meditaties in haar praktijk in Centrum de Aarde in Haarlem en elders in Nederland. Volgens Isabel zijn lichamelijke en geestelijke klachten het gevolg van energetische blokkades, veroorzaakt door onverwerkte emoties en ervaringen, je opvoeding, gedachten en overtuigingen. We dragen dat alles vaak al lange tijd met ons mee voordat een blokkade zich openbaart en ons duidelijk begint te belemmeren. Pranic Healing biedt je de handvatten om hiermee om te gaan, verlichting te brengen, en je levensenergie weer vrij te laten stromen.
Pranic Healing leert je hoe je levensenergie kunt inzetten voor je fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Prana heeft invloed op onze emoties en gedachten, ons vermogen met stress om te gaan, ons manifesterend vermogen, onze relaties en zelfs onze financiën. Pranic Healing is een simpele en effectieve manier om zonder fysieke aanraking het energielichaam in balans te brengen en onze vitaliteit en veerkracht te verhogen. De methodiek is ontwikkeld op de Filipijnen en verfijnd tot een wereldwijde standaard.
Pranic Healing gaat over het bewust gebruiken van onze levensenergie om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het woord prana stamt uit het Sanskriet. Chinezen noemen het chi, Japanners ki: de levensenergie die iedereen kan leren verhogen en inzetten om fysieke en emotionele klachten te verhelpen. Dat is het uitgangspunt van de workshop, waarin de deelnemers volgens Isabel een opmerkelijke groei en bewustwording kunnen doormaken. “Een cadeau dat je iedereen toewenst.”
Na afloop ontvang je een officieel internationaal certificaat. In de workshop leer je hoe energie je leven en gezondheid beïnvloedt. Je krijgt concrete en praktische aanwijzingen om je energielichaam te leren verzorgen zoals je ooit je fysieke lichaam hebt leren verzorgen. Je leert hoe je jezelf en je naasten (bijvoorbeeld je kinderen) de energiebalans kunt laten bewaren en verbeteren.
Workshop Hatha Yoga
Lizelot verzorgt de workshops Hatha yoga. Hatha yoga is een klassieke, rustige vorm van yoga waarbij het gaat om evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Vloeiende bewegingen en statische houdingen worden afgewisseld met momenten van rust en ontspanning. De oefeningen maken je bewust van de spanning in je lijf. Door te ademen met aandacht kun je je spieren steeds beter ontspannen. 

Het beoefenen van Hatha yoga brengt je lichaam en geest samen. De fysieke inspanning helpt je om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het creëert rust in je hoofd, waarna het eenvoudiger wordt om volledig te ontspannen. Je vergroot je kracht, flexibiliteit en balans, op fysiek én mentaal vlak.
Ouder/Kind yoga​​​​​​
Lizelot geeft de Ouder/Kind workshop. Deze yogalessen voor ouders met hun kind(eren) zijn gericht op plezier in beweging. Jong geleerd is oud gedaan, en terwijl je nooit te oud bent om te leren, kun je ook niet vroeg genoeg met yoga beginnen. 


terug naar boven