Reviews
Lees hieronder de persoonlijke ervaringen van deelnemers van de yoga en pilates lessen bij Puur Bewegen.
Geef ons jouw review over Puur Bewegen!
We zijn erg benieuwd naar je mening! Geef ons jouw reactie door via onderstaand formuliertje. Je bericht is na verzenden niet direct zichtbaar, maar kan door Roekje geplaatst worden. Alvast bedankt!
verstuur!
Bedankt!
Reviews
Zo effectief
Ik zie elke week weer uit naar de YinYoga les van Roekje. Zo effectief bij o.a. arthrose! Ben heel blij "Puur Bewegen" gevonden te hebben!
Het wonder van Puur Bewegen
Na mijn heupoperatie eind 2018 had ik veel meer pijn dan daarvoor en ging steeds slechter slapen. Via onderzoeken en behandelingen door fysiotherapeut, cesartherapeut, second opion orthopeed en neuroloog ben ik na een jaar uiteindelijk terechtgekomen bij de pijnpoli, volgens de neuroloog mijn eindstation. 
Begin 2021 kwam ik op aanraden van een vriendin bij Roekje terecht, door corona het eerste half jaar individueel en daarna in de groepsles pilates light/yin yoga. En wat alle voorgaande behandelaars niet lukte, lukte Roekje wel: na een jaar was ik grotendeels van mijn pijn af! 
Diepe kennis van yoga
Als ik jaren geleden voor mijn verjaardag proeflessen bij Roekje cadeau krijg, weet ik nog niet hoe belangrijk Yin yoga wordt. Na de ontluisterende eerste lessen is het de sprankelende persoonlijkheid van Roekje die me laat doorzetten. Ze geeft precies de hoeveelheid druk en ruimte om je het gevoel te geven dat je vooruit gaat. Ze geeft meer dan fantastische lessen die onderbouwd zijn met doorleefde ervaring en diepe kennis van yoga. Spiritualiteit en 'walk your talk' zijn de begrippen die ik meeneem naar mijn nieuwe woonplaats. Dankjewel lieve vrouw!
Ook voor mannen
Verfrissend en ontspannend. 👍 Ook voor mannen.. 🤠
Wonderbaarlijk
Wonderbaarlijk hoe Roekje mij elke week weer opnieuw weet te 'resetten' naar mijn authentieke zelf. Dank je wel Roekje!
Steeds sterker
Sinds ik bij Roekje lessen volg, voel ik me steeds sterker worden. Dankzij haar fijne maar stevige pilateslessen, met veel krachtoefeningen, is met name mijn core flink verbeterd. Deze lessen zijn combilessen van Pilates met Yin yoga. Dit maakt dat ik me, behalve sterker, ook weer steeds soepeler ga voelen. Ben al in geen weken bij de fysiotherapeut geweest! Heerlijk, alle pijntjes (zo goed als) weg!
Helemaal zen
Voel me na Yin yoga helemaal zen, en het lijkt erop dat er in het dagelijks leven bij mij ook wat gebeurt, wat rustiger. Dankjewel!
Vreugdevol
Al geruime tijd volg ik de Yin Yoga lessen bij Roekje Oudenhoven in Lochem. Elke keer kom ik er ontspannen vandaan. Daarnaast voel ik mij veel beter in mijn vel zitten, dat wil zeggen, lichamelijk losser en vreugdevol. De lessen zijn fijn en worden gegeven in een heerlijke ruime en lichte zaal. Vanaf het begin van corona was er de mogelijkheid om de lessen thuis te volgen via Zoom. Maar van april t/m augustus hebben wij ook buiten les gekregen, op een mooie heerlijke plek niet ver van de oorspronkelijke locatie.
Met het oog op corona heeft Roekje het plan om voor de komende periode in onze sportzaal een scherm te plaatsen. Zoals bekend is het verboden om zelfs bij een lichte verkoudheid les te geven. Hierdoor kunnen alle lessen toch in de vertrouwde zaal worden gevolgd, en ook dan thuis via Zoom. Naast Yin Yoga wordt er ook Pilates gegeven en vanaf het najaar en de wintermaanden is er de mogelijkheid om cursussen en/of workshops te volgen. Iedereen kan vrijblijvend en gratis een proefles komen volgen, mogelijk zelfs in de ochtend al vanaf 7.45 uur. DOEN!

Zin in de volgende les!
Roekje geeft al jarenlang yoga en pilates en dat kun je merken én voelen. Het vertrouwen dat ze uitstraalt en het gemak waarmee ze de lessen geeft zijn duidelijk. Maar vooral dat ze het met zoveel plezier doet, dat kun je er iedere les doorheen ervaren. Het mooie van de lessen van Roekje is, dat het lijkt of het allemaal spontaan is en zo ontstaat, maar dat er toch een duidelijke structuur en logica achter schuilgaat. 
Door de natuurlijke openheid en spontaniteit van Roekje word je erg op je gemak gesteld, sterker nog, je krijgt zin in de yoga en Pilates beoefening en nog sterker nog, je krijgt ook meer zin in de volgende les! Door de vriendelijke houding en toonzetting kan Roekje gewoon de les starten met een zin als "en nu de handen uit de broekzakken!" want ze doet dat met een lach en als ze voor de meest zware houding zegt dat dit gewoon "alleen maar leuk is" en dat je met je kruintje de hemel raakt, dan neem je dat toch ergens mee.
Vrolijke zinnen en een persoonlijke noot maken dat je voor even alles vergeet en helemaal in het moment kunt zijn, maar dat niet alleen, ook de diepgang en de ruimte die ze geeft om je te laten voelen en ervaren vind ik erg prettig.
Kortom, het plezier en de liefde die Roekje voor yoga en pilates heeft straalt volledig door in haar lessen, waardoor je volledig om bent als je één keer bent geweest en alleen maar vaker wilt komen.
Al meer dan 15 jaar trouw aan Roekje
Ik kom al meer dan 15(!) jaar bij Roekje voor Pilates. Vanwege mijn kwetsbare rug (hernia) was mij in Amsterdam aanbevolen om aan Pilates te gaan doen, om mijn houding te verbeteren. Na verhuizing naar Zutphen ben ik op zoek gegaan naar Pilates lessen. Dat was nog niet zo eenvoudig. Ik kwam uiteindelijk terecht bij Roekjes voormalige werkgever in Laren. Daar kreeg ik les van diverse instructeurs, waaronder Roekje. Zij gaf toentertijd ook spinning lessen en was mijn favoriete lerares.
Toen Roekje voor zichzelf begon mocht zij een tijdje geen les geven en moest ik mijn heil elders zoeken. Hoewel er inmiddels ook in en rondom Zutphen diverse Pilates les gelegenheden waren, (ik heb ze allemaal geprobeerd) haalde geen enkele het bij die van Roekje. Blij was ik toen ik weer les van haar kreeg in Lochem.
Waarom? Roekje heeft een zeer aanstekelijk enthousiasme en houdt vooral iedereen in de gaten. Niet geheel correct uitgevoerde oefeningen worden onmiddellijk door haar gezien en gecorrigeerd. Bij blessures weet ze niet alleen wie wat mankeert, maar geeft ook altijd een alternatieve oefening, of zegt gewoon: NIET doen. Ze weet me te motiveren om net dat stapje extra te doen. Daarbij heeft ze humor en biedt ze Pilates les met ‘aanvullingen': pure Pilates oefeningen worden aangevuld met Yoga of andere oefeningen om alle spiergroepen aan bod te laten komen. Ze schoolt zich voortdurend bij in allerlei vormen van Yoga en meditatie, en dat komt ook de Pilates ten goede. Ze is vooral heel betrokken, en dat bij iedereen.
En hoewel de youtube lessen tijdens Corona ook heel welkom waren (wat een initiatieven!) is het weer heel fijn om fysiek in de lessen te kunnen komen.
Gelukkig
In verband met lage rugklachten (74 jaar) elke week naar de Yin yogales van Roekje.
Wat prijs ik mij gelukkig dat ik les van Roekje krijg: zij is zeer deskundig, vol met aandacht, humor en liefde.
Roekje geeft op verschillende niveaus op een inspirerende manier les: mijn leven wordt lichter en mijn lichaam wordt soepeler!
Passie en humor
Via Pilates bij Roekje heb ik kennis gemaakt met Yin yoga. Niks geen zweverig of geitenwollen sokken gedoe. Ik ervaar passie en humor. Spieren en bindweefsel, welke je niet of nauwelijks gebruikt, worden op vakkundige manier en met persoonlijke aandacht getraind. Maar bovenal wordt je geleerd je lijf en geest te ontspannen. Na elke les voel ik me weer vol energie. Waarom niet veel eerder met Yin yoga begonnen. Dom, dom. Na een aantal lessen zat ik al beter in mijn vel. Dus mannen!!!
Met dank aan Roekje en Lizelot. Geweldig.
Luister naar je lichaam
Ik ben nu zo'n 3 jaar lid bij Puur Bewegen en volg de Yin yoga lessen tweemaal per week. Iedere keer weer verheug ik mij erop als ik daar naartoe ga. De lessen worden met veel enthousiasme en met kennis van zaken gegeven. Ook wordt er regelmatig gezegd dat het belangrijk is om bij de oefeningen naar je eigen lichaam te luisteren, niets is verplicht.
Mijn ervaring is dat ik door het volgen van de lessen mij emotioneel prettiger voel en ook dat ik leniger ben geworden bij de uitvoering van de oefeningen.
Dit adres met bekwame, lieve docenten wil ik graag aanbevelen voor het volgen van Yin yoga, Poweryoga, Pilates, workshops en meditatieavonden.
Een aanrader!
Heel  Holland bakt!
Wat een kijkcijfer hit is dit programma, Nederland aan de buis gekluisterd, de economie bloeit op, de landbouw floreert, boeren blij, wat wil je nog meer, is er nog meer.
Jazeker, er is meer, want het gerucht gaat dat er een nieuw programma in de maak is waarvan nu al voorspeld wordt dat alle (kijkcijfer)records worden gebroken. Zelfs de naam van John de Mol wordt genoemd.
In Lochem draait het programma reeds op volle toeren. Sleutelwoorden zijn: ínteressant, laat je vallen, kan het nog iets verder, je ogen drijven in je kassen, adem naar…… , neem je ruimte, zet je intentie neer, zet het luikje in je voorhoofd open, voel de aanraking van de lucht om je heen,  maak een afspraak met jezelf??
Soms kun je je er iets bij voorstellen, hoe bizar dan ook, en soms denk je…… nee dan laat je het gewoon van je afglijden, wat het dan ook is, en het veroorzaakt ook vaak een glimlach, zichtbaar en onzichtbaar.
Maar wat is het geheim, is het de ontspanning, ja, is het de ruimte, waar dan ook, ja, je lijf, je hoofd, ja, de behoefte aan meer, tsja, toch wel, een soort van verslaving, mwah, ja toch wel.
Een aanrader??? Jazeker, en voor iedereen.
Daar lijkt het ook naartoe te gaan, het trekt volle zalen, wees er snel bij want……
Heel Holland yint!
Verstillend.
Neem je ruimte.
Zet je intentie neer.
Wat maakt yin zo populair, dat vraag ik mij af.
Ik moet, ik zal, ik wil……… Nee juist niet, en dat is wel even wennen.
Ruimte maken, mentaal en fysiek, ontspanning, maar toch nog even verder gaan, van groene pijn naar een beetje oranje, van een 6 naar een 7, en ja, soms komt de aard van het beestje naar boven en gaat het naar een 8 of meer, vraag niet waarom.
Volhouden…….soms lastig, 2, 3, minuten, onmogelijk in bepaalde houdingen, lachwekkend, en de klok in Lochem die vaak langzamer loopt, 4, 5, minuten, terugkomen, jazeker, onbegrijpelijk?? Gewoon gaan doen, ervaren, en ook enthousiast worden.
Mannen van Lochem, laat je zien!!!!
Persoonlijke les in groepsverband
In mijn eerste contact met Roekje vroeg ik haar hoe zij in een groepsles toch voldoende uitleg en aandacht aan de individuele deelnemer kan geven? Inmiddels weet ik het: Roekje geeft persoonlijk les in groepsverband. Mix dat met haar opgewekte karakter, prettige humor en kennis van zaken en je ervaart een volkomen veilige omgeving waarin je, soms met zachte druk, toch nog net wat verder in houdingen gaat dan je anders zou durven. Lessen bij Roekje kan ik dan ook van harte aanbevelen!
Van Neede naar Lochem!
Iemand vroeg mij, wáárom rij je van Neede naar Lochem om daar Pilates lessen te volgen!
Nou voor mij is het antwoord simpel, het past bij mij, alles klopt, wisselen van oefeningen en tempo, soms van coach, dat houd je weer alert, en het maakt mij sterk en geeft mij zelfvertrouwen. Roekje dankjewel.
Geeft me energie
Lieve Roekje en Lizelot,
Bedankt voor jullie fijne zomerlessen. Ik heb ervan genoten. Jullie verschillende manieren van lesgeven zorgen ervoor dat heel mijn lijf en geest zich goed voelen. Het geeft me energie. Bedankt, Hennie.
Heel goede keus
Nadat ik al ruim anderhalf jaar onder behandeling ben bij de fysio i.v.m hernia klachten, adviseerde hij mij Yin yoga. En ik vond Roekje. Vanaf de eerste les voelde ik dat dit een héél goede keus was. Roekje is lief en oprecht maar bovenal een deskundige vrouw. Ze let op ieders houding en corrigeert waar nodig, houdt rekening met ieders grenzen. Ik voel mij fysiek al een stuk beter, maar ook voel ik dat ik meer in balans kom. Het is een fijne tegenhanger van mijn drukke bestaan. Ik heb een nieuw stukje ik ontdekt en dat wil ik nooit meer kwijt!!
Volop genieten
Heel erg blij weer terug te zijn bij de lessen van Roekje! Afgelopen half jaar een uitstapje gemaakt naar een andere vorm van bewegen. Door deze vorm van bewegen zou je spiermassa toenemen, daarmee gewicht verliezen en je lichamelijke leeftijd naar beneden gaan. Niets is minder waar. In plaats van 10 jaar jonger, 10 jaar ouder geworden! Dus maar snel mee gestopt en terug naar de pilates van Roekje! Het is weer volop genieten en het voelt zo goed!
Ik knap er altijd zo van op
Al jaren ga ik met veel plezier naar de Poweryoga lessen bij Roekje en de laatste tijd ook bij Lizelot. Het is zwaar en soms denk ik: "dit kan toch niet goed voor me zijn". Maar ik knap er altijd zo van op. Ik vind het ook mooi dat je je in dezelfde houdingen kan blijven uitdagen. En hoe fantastisch is dat ik na al die jaren nu zelf een bruggetje kan maken. Dank jullie wel!
Een echte vakvrouw
Doe nu bijna een half jaar mee aan de lessen Yin yoga en sinds drie maanden daarnaast ook Pilates. Het zijn leuke pittige lessen. Het is heerlijk hoe letterlijk Roekje die oefeningen op je over kan brengen. Ze is een echte vakvrouw. Ik krijg energie van haar en wordt vrolijk uitgeput. Ook vertelt ze tijdens de oefeningen leuke weetjes over het brein, onze gedachten of ons lichaam. Dit alles samen zorgt dat ik beter voor mezelf ben gaan zorgen.
Dank je wel Roekje.
Unieke manier van lesgeven
'Morgen examen dus vandaag naar de yin om te proberen rust te vinden'. Hoe doet Roekje dat toch? Tijdens de les lukte het zowaar om te ontspannen, iets wat mijzelf die week nog niet gelukt was. Zelfs mijn boodschappenbriefje moest wachten tot na de les! Een bijzondere combinatie van aandacht, rust en toch ook energie, humor en coaching maakt Roekje uniek in haar manier van lesgeven. Je raakt eraan 'verslaafd'! Overigens, geslaagd voor het examen.
Verrassend zorgzaam
Vanochtend voor het eerst naar een les yin yoga geweest. Wat een vreselijke les. Waar was ik in vredesnaam mee begonnen? Een uiterst vriendelijke docente, Roekje, die mij dwingt houdingen aan te nemen, waar mijn lichaam echt niet voor gebouwd is. Visioenen van invierendelen komen voorbij. Ondanks de pijn toch doorgezet en wat ben ik daar blij om. De nekpijn waar ik mee startte, is bijna weg aan het eind van de les. Wauw!
Deskundige docente, een vreselijk mens ;-) en dan toch ook weer verrassend zorgzaam. Ze legde heel lief een dekentje over me heen tijdens de eindontspanning, zeg nou zelf, waar vind je dat nog? Kortom, Roekje, je hebt er een fan bij. Dank je wel.
Blij met Yin Yoga
Ik kan me niet meer voorstellen hoe mijn hoofd ooit los stond van mijn lichaam. Heerlijk dat het weer één geheel is. Blij met Yin Yoga en Roekje!
Mijn eigen PUUR-heid
PUUR BEWEGEN
Door de mooie PURE Yin-bewegingen en het PURE vasthouden
Vanuit een PURE ademhaling
Kom je bij je PURE-zelf
Wat Roekje vanuit haar PUUR-heid aanreikt
Roekje ik bedank je, en kom steeds dichter bij mijn eigen PUUR-heid
En geef mensen door, deel te nemen aan PUUR BEWEGEN
Nog 8 tellen
'Nog 8 tellen.' 'Dat haal ik nog net,' denk je. En dan worden het 17 tellen. Kreun.
Dat is Roekje: opgewekt de zweep erover, weerstand oproepen, je ongemerkt stimuleren om je grens te verleggen. Resultaat: iedereen komt elke week terug om zich weer aan dit regime te onderwerpen?! Ze zal dus wel iets heel erg goed doen!!!
Ik kan het alleen maar volmondig beamen.
Enthousiasme werkt aanstekelijk
Heerlijke en vooral leuke lessen. Sinds een jaar of 3 volg ik de Pilateslessen en ik kom er altijd fitter, vrolijker en ontspannen vandaan. De lessen zijn pittig maar nooit over de top. Roekje kent iedereen, weet ook waar je zwakke punten zitten en houdt daar rekening mee. Ze ziet kans je altijd net even wat meer te laten doen dan je van plan was. De lessen zijn nooit saai, haar enthousiasme werkt aanstekelijk en zorgt voor een hele fijne sfeer tijdens de les. Kortom ik ben na 3 jaar nog even enthousiast als in het begin.
Ik ben fan!
Ik ben niet zo van de groepslessen, dacht ik! Maar inmiddels toch al zo'n drie jaar trouw aan Roekje cs. Roekje kent de houdingen zo goed dat ze precies weet wat je waar zou moeten voelen. Voel je dat niet dan weet ze ook wat anders moet. Daarnaast af en toe een levenswijsheid, een spiegel en humor! Ik ben fan!
Ik zou het niet meer kunnen missen
De lessen zijn een heerlijk onderdeel geworden van mijn drukke weekschema. Mijn energie en aandacht steken in een intensieve pilates les of even uitblazen met yin:
ik zou het niet meer kunnen missen. Ben ik een keer wat minder gemotiveerd dan staat Roekje altijd klaar met wat hilarische verhalen of kreten om de sfeer erin te houden. Dankjewel!
Een openbaring
Ik heb altijd veel gesport maar als 50-plus man merk je toch dat je stijver en strammer wordt. De lessen van het team bij Puur Bewegen zijn wat dat betreft een openbaring. Ik voel me met de week soepeler worden, en zeker niet alleen lichamelijk. In de yoga leren we in het 'nu te zijn', maar was ik daar maar 30 jaar geleden mee begonnen
Geweldig
Yin yoga van Roekje is geweldig. Het is goed voor lichaam en geest. Echt een aanrader voor iedereen, ja, echt iedereen! Na afloop voel ik me altijd fris, flexibel en vrolijk. Tijdens de les is het af en toe wel pittig, maar de beloning komt snel als je de houding verlaat en de energie heerlijk door je lijf voelt stromen. Gelukkig helpt Roekje ons uitstekend tijdens de oefeningen met haar kennis van yoga, tips voor nog meer effect, af en toe een (letterlijk) duwtje en humor. Gewoon een keer proberen dus. Maar wees gewaarschuwd, daarna ben je verslaafd!
Alle inspanning wordt beloond
Ik (bijna 60 jr.) volg ruim 3 jaar pilates & yin-yogalessen bij Roekje.
Wegens een kyfose-scoliose is mijn rug een wenteltrap naar de hemel en loop ik op steunzolen. Onlangs had ik weer een jaarlijkse controlemeting van mijn houding en zolen bij een podo-posturaal therapeut en werd vastgesteld dat maar 1 zool veranderd hoefde te worden d.w.z. 3 mm lager. Dit betekent dus een verbetering van mijn houding die mede door de wekelijkse bewegingslesssen is verbeterd. Het duurt even. Maar alle inspanning wordt wel beloond!
Super lessen!
Wat een fijne les weer vanochtend. Inspirerend, motiverend maar met oog voor ieders lichamelijke grenzen. Ik vind de lessen super!
terug naar boven